Publieke boekenkasten in het Duitstalig gebied.Een publieke boekenkast is een special gebouwde, stabiele kast voor boeken, die voor iedereen toegankelijk is. De boekenkast wordt gebruikt om anoniem en zonder formaliteiten boeken te ruilen, bewaren en ter beschikking te stellen. (Bron (Duits): WikiPedia)

Een eerste gedachte was, hier op de steunsite met de hulp van de BookCrossers een (gecontroleerde) lijst van zulke boekenkasten aan te leggen, daar de (Duitstalige) lijst op WikiPedia blijkbaar onvolledig is. Zo een lijst lijdt ook onder actualiteit, omdat men snel nieuwe boekenkasten in de lijst zet, maar ze niet verwijdert, als deze weg zijn...

In een forumdiscussie (Duitstalig) werd vastgesteld, dat de mensen van Tauschgnom.de zo een lijst pertinent bijhouden. Daarom is er hier gewoon een linke naar hun "Liste der öffentlichen Bücherschränke" (Duitstalig). Zelf met een overzicht op kaart.

Indien je zelf een boekenkast wilt toevoegen aan die lijst, gelieve eerst te controleren, of deze al niet bestaat en indien niet, gewoon alle benodigde data via het contactformulier von Tauschgnom sturen.


Opmerking:
Er kunnen open boekenkasten in der (Duitse) lijst van OBCZs verschijnen. Deze zijn dan echter ook als Crossingzonen gedefiniëerd op de "Ga op jacht-pagina bij BookCrossing.com en hebben een BookCrosser als coachTauschgnom Schriftzug mit freundliche Genehmigung von Tauschgnom.de
Fotos: © daylife (dl) und Wyando (Wy)
OK Info

Ballycumber Blog nutzt Cookies, um bestmögliche Funktionalität bieten zu können.
Ballycumber Blog uses cookies to provide the best possible functionality.